sunnuntai 25. heinäkuuta 2010

Ostoksilla Alanyassa

Alanyassa on todella hyvät ja monipuoliset shoppailumahdollisuudet. Yleensä ihmiset puhuuvat innokkaista kauppiaista, mutta meidän mielestä kaupankäynti oli basaareilla varsin rauhallista. Alanyassa on nykyään, basaarialueiden lisäksi, useita kiinteähintaisia vaatekauppoja (mm. Adidas, Intersport, LC Waikiki, RodiMood), joten mynnissä olevat tuotteet eivät ole enää vain halpoja kopioita.




Alanyum ostoskeskus sijaitsee ns. kehätiellä n. 3 kilometrin päässä Alanyan keskustasta itään. Sinne pääsee kätevästi ja edullisesti (~0,75€/aik./suunta) 25m kadulta dolmuksella. Aikaisemmin jo mainitsin turkkilaisten ystävällisestä suhtautumisesta lapsiin ja dolmuksessa saimme sen jälleen huomata. Jopa vanhemmat ihmiset antoivat lapsille istumapaikkansa täydessä dolmuksessa! Kieltämättä aluksi hieman nolostutti, mutta onhan se tietenkin ymmärrettävää että lasten on turvallisempi istua.



Alanyassa oli perjantaisin suuret markkinat, jolloin dolmusaseman lähettyville saapuu vuorilta maanviljelijät myymään vasta poimittuja hedelmiä ja vihanneksia. Hinnat eivät päätä huimanneet ja laatu oli erinomaista!



Tällä kertaa siis shoppailut jäivät vähemmälle, koska ei yksinkertaisesti ollut tarvetta. Näitä paitoja (3,50€/kpl) en kuitenkaan pystynyt vastustamaan! Housut (5€) oli neitille pakko ostaa, koska suomessa oli kylmä palatessamme enkä ollut ottanut sitä huomioon...



Kolme kerroksinen Alanya Tekstil Market sijaitsee idästä päin tultaessa pääkadun vasemmalla puolella basaarialueen alkupäässä. Siellä myydään mm. H&M:n, Gina Tricotin, Vero Modan, Onlyn aitoja vaatteita hintaan 3,50€ - 10€. Sieltä itselleni mukaan tarttui Vero Modan peruspaitojen (3,50€/kpl) lisäksi nämä kaksi tunikaa (6€/kpl). Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

 

Ei kommentteja: