torstai 15. maaliskuuta 2012

Taistelu

Helmikuun alussa tuli ilolla odottamamme kirje, kun postiluukusta tipahti esikoisen kouluun ilmoittautumislomake. Lappusen sisältö sai minut kuitenkin purskahtamaan itkuun! Neljä vuotta sitten, kun hankimme tämän omakotitalon, yksi tärkeimmistä kriteereistä oli turvata lapsille turvallinen ja lyhyt koulumatka. Lähin koulu sijaistee kilometrin päässä ja tienylityksiä on vain yksi.
 
Eskariin lähdössä.

Nyt kaupunkimme sivistysjohtaja oli kaikessa viisaudessaan päättänyt osoittaa osalle asuinalueemme lapsista lähikouluksi toisen kaupunginosan koulun ja samalla tuplata lasten koulumatkan, mutta kauheinta kuitenkin on matkan vaarallisuus! Pienen lapsen pitäisi selvitä hengissä kolmesta vaarallisesta ja vilkkaasta tienylityksestä, sekä yhdestä vartioimattomasta tasoristeyksestä!

Me olemme valittaneet tästä järjettömästä päätöksestä ja hakeneet esikoiselle paikkaa oikeaan lähikouluun, johon perusopetuslain mukaan on myös oikeus!

Koulureppu hankittiin jo esikoulua varten.
 
Pitkä ja monimutkainen taistelu on käyty, mutta emme käyneet sitä onneksi turhaan. Tänään postiluukusta tuli varmistus, että esikoinen pääsee oikeaan lähikouluunsa! Iso kivi vierähti meidän sydämeltä, kun poika pääsee omien tuttujen kavereiden kanssa aloittamaan koulutien tutussa ja turvallisessa ympäristössä.

JEE!!!

Ei kommentteja: