keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Kylppäri ja sauna

Meille muistiksi ja kiinnostuneille tiedoksi ajattelin tehdä vähän tarkemman jutun remontoimastamme kylpyhuoneesta ja saunasta. Koska kylppärissä ei ollut toiminnallisia ongelmia kaikki toiminnot säilyivät entisillä paikoillaan. Muutama kuva entisestä kylppäristä...


Saunassa meillä on puukiuas ja sen halusimme ehdottomasti säilyttää. Kiuasta ei tarvinnut uusia, koska se on vielä hyvässä kunnossa. Lauteet mieheni teki kokonaan itse ja ne ovat lämpökäsiteltyä haapaa. Halusin, että lauteiden puut ovat pitkittäin, jotta ne näyttävät mahdollisimman selkeiltä.


Kylpyhuoneen ja saunan välille halusimme kirkkaan lasiseinän ja saunanovi hankittiin tietenkin myös kirkkaana. Ovi ja lasiseinä on hankittu K-raudasta ja ne ovat Cello -merkkisiä. Nyt ilta-aurinko paistaa ihanasti saunaan!


Saunasta ei alunperin pitänyt tulla tumma, mutta mielestämme se sopi kuitenkin parhaiten tummanharmaan tiilijäljitelmä laatan kanssa. Laatat on hankittu Värisilmästä ja saunan paneelit on käsitelty helmiäishohtoisella Tikkurilan Supi Articilla, värillä 5124 Kemi. Saunan valaistus on hoidettu yhdeksällä led-valolla, jotka valaisevat kauniisti tiiliseinät.


Kylpyhuoneen lattiaan valitsimme metallinhohtoisen 10*10cm Cello Vanity Metal -laatan mustana. Seinissä on kiiltävä 25*40cm laatta. Valopeili oli yksi niistä jutuista, jonka halusin ehdottomasti ja onneksi löysimme juuri oikean kokoisen. Peili on Opal -merkkinen ja leveyttä on 90cm. Allaskaluste on Laattapisteen Multo -sarjasta, joka on myös 90cm leveä ja syvyyttä on 37cm, pesuallashana on Oras Cubista.



Kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen välille hankimme Jeld-wenin silkkipainetun satiinilasioven valkeana, nyt valoa tulee kauniisti lisää kodinhoitohuoneesta. Kylpyhuoneessa yleisvalaistuksena toimii neljä kappaletta halogeenispotteja, jotka ovat himmennettävissä. Katto oli valmiiksi valkeaksi kuultokäsiteltyä kuusipanelia.


Suihkuseinän teimme itse lasitiilistä porrastetusti, jotta siinä voi säilyttää purnukoita tai vaikka pitää kynttilälyhtyjä. Wc-istuin jouduttiin uusimaan myös ja uusi pönttö on Idon Seven D -mallistosta. Suihkuhana on vielä entinen, koska se on toimiva ja hyväkuntoinen.


Kylpypyyhkeitä en halua säilytettävän kylpyhuoneen puolella, joten pyyhkeet säilytetään kodinhoitohuoneen puolella. Sen verran on vielä kylpyhuone keskeneräinen, etten ole saanut  hankittua wc-paperille pidikettä. Makuuhuoneeseen johtava väliovi karmeineen on myös menossa vaihtoon, siksi listat puuttuvat vielä. Kylpyhuoneesta tuli juuri sellainen kun halusimmekin eli valoisa, raikas ja ajaton! Saunassa on ihanan selkeää ja tunnelmallista.

2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Heippa!
Kaunis kylpyhuone :)
Olemme rakentamassa ok-taloa ja meille on tulossa myös puukiuas ja samanlaisella lasiseinä-ajatuksella oli välisenä tarkoitus toteuttaa. Mietimme lauteiden muotoa, temmekö suoran vai L-muotoisen lauteen. Kysyisin saunanne kokoa, meitä mietityttää tuleeko tilasta liian ahdas jos teemme L-mallisen lauteen. Ainiin, kiviseinä saunassa on todella kaunis, olisiko siitä mahdollista saada tarkempia tietoja?

Johanna kirjoitti...

Moikka! Kiitos viestistä :)

Saunalla on kokoa 175cm x 185cm.
Laatta on tosiaan paikallisesta värisilmästä ja se on kaakelikeskuksen laatta APE PORC DOS PD 902PIZ 31,7x44,5 343553144

Mukavaa kesää! :)