perjantai 20. maaliskuuta 2015

Koulutehtäviä ja kiwi-toscakakkua

Alkuviikko meni koulunpenkkiä kuluttaessa ja keskiviikko sekä torstai kotona työtuolin päällä. Onneksi sain eilen suunnitellut etätehtävät tehtyä, vaikka takapuoli meinasikin puutua pahemman kerran. Kesken opiskelujen iski keskiviikkona kuitenkin leipomisvimma... 


Olen saanut kummitädiltäni vuonna 1993 synttärilahjaksi Lämpimäisiä -kirjan, jonka Valio on julkaissut. Kirja on vuosien aikana uskollisesti kulkenut mukanani ja siitä on tullut leivottua paljon erilaisia leivonnaisia onnistuneesti. Tosckakakkua olen tehnyt kirjan ohjeen mukaan kymmeniä kertoja, mutta tällä kertaa ajattelin kokeilla kuinka voisin tuunana sitä ja ensimmäisenä silmiini osui hedelmäkorista kiwit!


Tein toscakakun lähes ohjeen mukaan paitsi kuohukerman tilalla käytin Flora vispiä ja ennen kuorrutusta laitoin kolme kiwiä pieninä kuutioina pohjan päälle. Kiwi antoi kakkuun ihanaa mehukkuutta, makeutta ja kirpeyttä, mutta koostumuksen vuoksi kakkua oli hankala leikata nätisti. Kaikesta huolimatta kakku oli hyvää, vaikka ei välttämättä juhlapöytään kelpaavaa.


Herkullista ja aurinkoista viikonloppua!

Ei kommentteja: