sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Lay-Z-Spa Miami porellas

Ensimmäinen kesä porealtaan kanssa takana, joten ajattelin kirjoitella hiukan kokemuksia ja fiiliksiä. Täytyy heti aluksi todeta, että poreallas oli jokaisen euron arvoinen ja hintaansa nähden erinomainen hankinta! Allas oli nopeasti käyttövalmis ja käyttökustannukset on kohtuulliset. Yllätyttiin myös positiivisesti miten hyvä poreet altaassa on. Yksi pieni miinus tulee pumpun kovaäänisyydestä poreiden ollessa päällä. Ensi kesänä pitääkin rakentaa jokin ääntä eristävä ja nätti kotelointi pumpun ympärille.


Aluksi meillä meni hetki opetellessa kuinka löydetään hyvä tasapaino veden puhtauden kanssa, mutta kokeilun kautta se löydettiin. Vesi vaihdettiin kesän aikana kahdesti kokonaan ja muutamia kertoja osittain. Käytössä oli pikakloori, ph+ (puuttuu kuvasta) ja puhdistustabletit. Ensin tietenkin testiliuskoilla katsottiin mitä tarvitsee käyttää. Suodatin vaihdettiin noin kerran viikkoon. Etukäteen luin netistä, että kannattaa ostaa reilusti varastoon suodattimia, koska ne loppuu kuitenkin kaupoista. Ja niinhän pääsi kuitenkin käymään, että ei enää löydetty suodattimia, joten tänään laitoimme altaan haikein mielin odottamaan ensi kesää.


Altaaseen mahduttiin oikein hyvin koko perhe kerralla nauttimaan ilta-auringosta, joka paistaa ihanasti saunaterassille. Nyt onkin edessä pitkä syksy ja talvi ennen kuin pääsemme ottamaan altaan uudestaan käyttöön.


3 kommenttia:

Jenni kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Jenni kirjoitti...

Kiva lukea että allas ollut hyvä. Ostin itselleni samanlaisen ja olisi jo halu laittaa se pystyyn mutta pelottaa että meneekö pilalle jos sen jo nyt laitan. Kuinka aikaisin keväällä pystytitte altaan.

Johanna kirjoitti...

Moikka ja anteeksi kauheasti, kun huomasin kommenttisi vasta nyt! :( Me laitetaan allas sitten, kun ilma on öisinkin kunnolla plussan puolella eli tänä vuonna äitienpäivän tienoilla. Joka päivä laitetaan lämmitys ja kierrätys päälle, että ei jäähdy liian kylmäksi. Tykkään, että on kunnolla lämmintä joten keväällä lämmitellään +37 asti ja kesällä vähän vähemmän :D