sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Split - eka kokonainen päivä

Saavuimme aurinkoiseen Kroatiaan keskiviikkona päivällä. Lentokentältä lähdettyämme ajelimme kohti majapaikkaa, välillä pysähtyen tekemään ruokaostokset. Asuntoon majoittumisen jälkeen lähdimme tutustumaan Podstranaan ja samalla etsimään ruokapaikkaa. Suurinosa paikoista oli kiinni, mutta rannalla, aivan asuntomme läheltä, löytyi hyvä ravintola. Illalla neidin piti päästä vielä ilta-uinnille, vaikka merivesi oli jo melko viileää. Illan hämärtyessä ihastelimme vielä auringonlaskua porealtaassa rentoutuen.



Torstai, ensimmäinen kokonainen päivä päätettiin viettää SPLITssä. Aivan asuntomme läheltä hypättiin bussiin, joka vei meidät perille noin puolessa tunnissa. Kävelimme päivän aikana aurinkoista ja kaunista Splitiä ristiinrastiin, välillä poiketen syömään, kauppoihin tai jätskille. Eikä reissua ilman museovierailua, tällä kertaa lapset halusivat käydä Game of Thrones museossa.



Splitin kaupunki oli siisti, turvallinen ja helppo ottaa haltuun. Ihania ravintoloita ja kahviloita oli pilvinpimein, mutta shoppailemaan ei kannata suunnata Splitin keskustaan, vaan joihinkin lähialueiden ostoskeskuksiin.

Ei kommentteja: