keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Sisustusunelmia



Sain rakkaalta kummitädiltä inspiroivaa lukemista, kuvassa näkyvän Kauniit Joulukodit -lehden. Lehti oli kannesta kanteen täynnä erilaisia joulukoteja ja ihania ideoita. Lehteä lukiessani huomasin, että jokaisessa kodissa oli aina jotakin mistä pidin - tyyli, väri, esine, tunnelma, idea sovellettavaksi. Meidän koti onkin sekoitus erilaisia tyylejä ja muotoja. Pidän joistakin vanhoista asioista, mutta myös yksinkertainen pelkistetty tyyli vetää puoleensa. Seuraavat klassikot muuttavat meille heti, kun lottovoitto löytää oikeaan osoitteeseen.

Lokki valaisin, jonka Yki Nummi on suunnitellut vuonna 1960.
Ajaton kaunistus vielä viisikymmentävuotiaanakin.


Harri Koskisen vuonna 1996 suunnittelmena Block-lamppu viehättää yksinkertaisella tyylillä, ja valloittavalla vastakohtien leikillä.


Ilmari Tapiovaaran vuonna 1965 suunnitteleman Madamoiselle keinutuoli. Meillä tämä yksinkertainen, kaunis tuoli pääsisi kunniapaikalle takan viereen, joko mustana tai valkoisena.



Jatkan haaveilua ja yritän muistaa lotota!
Onko teillä jotakin sisustushaaveita?

1 kommentti:

Katri kirjoitti...

Kaikki kolme esinettä kelpaisivat kyllä mulle. Tuon Blockin kerran jo melkein ostinkin, mut sit nuukuus iski. Mun sisustushaaveeni on lähettää 80-luku tästä kämpästä jonnekin pippurin kasvumaille. :D Eli täydellinen pintaremontti.