lauantai 29. tammikuuta 2011

Lauantain herkkuja

Tänään meillä kävi vieraita, ja pitkästä aika tulin leiponeeksi herkkuja kahvin kanssa. Tarjolla oli tacopiirakkaa ja salaattia, sekä appelsiinijuustokakkua. Molempien ohjeet löysin Yhteishyvän sivuilta.

Tacopiirakka

Pohja:
1  pakastepiirakkataikina (400 g)

Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
1 pussi (40 g) texmex-mausteseosta
1 dl vettä
400 g tomaattimurskaa
0,5 prk salsakastiketta (medium)
1 dl jalopenoviipaleita

1 dl maitoa
1 kananmuna

Pinnalle:
2 tomaattia
2 dl juustoraastetta

Kauli sulanut pakastetaikina hieman suuremmaksi levyksi ja nosta kaulimen avulla irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Painele taikina pohjalle ja reunoille. Ruskista jauheliha ja mausta mausteseoksella. Lisää pannulle vesi ja tomaattimurska sekä puolet salsakastikepurkista. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Jäähdytä kastike. Sekoita joukkoon jalapenoviipaleet ja levitä jäähtynyt kastike piirakkataikina päälle. Sekoita kulhossa maitoa ja muna ja valuta täytteen päälle. Viipaloi tomaatit ja levitä piirakan pinnalle. Ripottele päälle juustoraaste. Kypsennä piirakka 175-astseissa uunissa tunnin ajan. Tarjoa piirakka raikkaan salaatin kera.


 
Amerikkalainen appelsiinijuustokakku

Pohja:
150 g margariinia
3 rkl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 prk (à 200 g) appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja

Voitele irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 24 cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla. Valmista taikina. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kauli taikina ja painele vuoan pohjalle ja reunoille.

Notkista tuorejuustot kulhossa. Sekoita joukkoon kaikki täytteen aineet. Kaada täyte vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia. Nosta kakku jäähtymään ritilälle. Anna kakun vetäytyä hyvin ennen tarjoilua.




Herkullista viikonloppua!


Ei kommentteja: