sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Suklaarusinakakku

En yleensä tykkää kahvikakuista, mutta tämä Yhteishyvän sivulta bongattu todella helppo suklaarusinakakku on herkkua. Päiväkodin myyjäisiin tein kaksi kappaletta, jotka myytiin hetkessä.
 
 
3 munaa
2 dl sokeria
100 g margariinia
100 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl suklaarusinoita
0,5 dl kuohukermaa
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

3 rkl kuohukermaa
150 g tummaasuklaata

Koristeeksi

1 dl suklaarusinoita
 

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata rasva kattilassa ja lisää suklaa paloina joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaarusinat jauhojen joukkoon. Sekoita taikinaan vuorotellen rusina-jauhoseosta ja kermaa. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.Paista kakkua 175 asteessa uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Anna hetken aikaa jäähtyä vuoassa ja kumoa sen jälkeen ritilälle jäähtymään.Valmista suklaakuorrutus. Kuumenna kattilassa kerma ja lisää suklaa pieninä paloina joukkoon. Sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrutus jäähtyneen kakun pintaan. Koristele suklaarusinoilla.
 
 
Herkullista joulunaikaa!

Ei kommentteja: