maanantai 4. maaliskuuta 2013

Matkahaaste

Nappasin Kotihiiri Varvikossa -blogista matkahaasteen mukaani. 
Ensimmäiseksi kuva-arvoitus ja sen jälkeen vastauksia haasteen kysymyksiin.
 
Mistä tämä kuva on otettu?

 
Pelottavin lentoyhtiö, jolla olet lentänyt?
 Ei ole vielä (onneksi!) sattunut kohdalle. Eniten jännitti etukäteen silloin, kun lensimme ensimmäistä kertaa turkkilaisen firman koneella, mutta onneksi kaikki sujui hyvin.
 
Suosikki matkakohde?
Tähän astisista paikoista, jossa olen käynyt, niin suosikki on tietenkin Turkki.
Usa, Australia ja Japani tulee ensimmäisinä mieleen maista, jossa haluan joskus käydä ja josta varmasti löytyisi uusi suosikki matkakohde. 
 
Maapallon laitamilla kaukana kiireestä ja hälystä?
Oijoi, kyllä kiitos! Rauhallinen paikka, meren äärellä, sileää rantahiekkaa ja puhdas meri..
 
Mieluisin matkaopas?
Ehdottomasti joku paikallinen tai ainakin kohteessa jonkin aikaa asunut. Me emme ole paljoakaan matkaoppaiden palveluja tarvinneet, vaan osaamme itse tutustua kohteisiin. Yksi parhaita hetkiä mielestämme onkin ennen lomaa tutkia kohdetta netistä ja suunnitella mitä paikkoja haluamme nähdä.
 
 
Seuramatka vai itsekseen?
Molempi parempi - ei sillä ole mitään väliä!
 
Pahin paikka vatsataudin saamiseen?
Paikka missä ei ole vessaa lähellä! Olen monesti miettinyt sitä, että kuinka selvittäisiin jos mahatauti iskisi koko perheeseen yhtäaikaa? Apuva, mikä ajatus!
 
Ensimmäinen kulttuurishokki?
Ensimmäinen etelänmatkani, joka oli Turkin Kemeriin vuonna 1997. Muistan vieläkin sen tunteen, kun kaikki oli niin erilaista ja outoa. Parissa päivässä kuitenkin ihastuminen maahan, ilmastoon, historiaan ja ihmisiin tapahtui.
 
Ulkomaille muutto?
Ollaan haaveiltu ja harkittu, mutta ei saatu aikaiseksi toimia. Nyt, kun lapset ovat jo kouluikäisiä, niin kynnys lähteä kasvaa aina vaan isommaksi... Varsinkin esikoinen on herkkä isoille muutoksille, joten ollemme joutuneet siirtämään haaveen taka-alalle.
 

Ei kommentteja: