Pääsiäisen kahvipöytään tein helpon ja nopean rahka-persikkatortun, jonka ohjeen löysin Parasta kotiruokaa kirjasta. Leivon todella harvoin rahkatorttuja, mutta pitäisi tehdä useammin, koska tällä ohjella tulee sopivan raikas ja vain mielikuvitus on rajana käytettävien hedelmien kanssa!
Pohja:
100g margariinia
½dl sokeria
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
1dl kaurahiutaleita
1½dl vehnäjauhoja
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot ja lisää seos margariinivaahtoon. Painele taikina voidellun paistovuoan (halk. 28cm) pohjalle ja reunoille.
Täyte:
1tlk (415g) persikoita
250g maitorahkaa
½dl persikoiden lientä
1 kananmuna
2rkl sokeria
1rkl perunajauhoja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti