maanantai 1. huhtikuuta 2013

Helppo rahka-persikkatorttu

Pääsiäisen kahvipöytään tein helpon ja nopean rahka-persikkatortun, jonka ohjeen löysin Parasta kotiruokaa kirjasta. Leivon todella harvoin rahkatorttuja, mutta pitäisi tehdä useammin, koska tällä ohjella tulee sopivan raikas ja vain mielikuvitus on rajana käytettävien hedelmien kanssa!

 
Pohja:
100g margariinia
½dl sokeria
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
1dl kaurahiutaleita
1½dl vehnäjauhoja
 
Vatkaa  pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää muna edelleen vatkaten. Yhdistä leivinjauhe, kaurahiutaleet ja vehnäjauhot ja lisää seos margariinivaahtoon. Painele taikina voidellun paistovuoan (halk. 28cm) pohjalle ja reunoille.
 
Täyte:
1tlk (415g) persikoita
250g maitorahkaa
½dl persikoiden lientä
1 kananmuna
2rkl sokeria
1rkl perunajauhoja
 
Valuta persikoista mehu ja lado ne vuokaan taikinan päälle. Sekoita maitorahkaan persikoiden liemi, kananmuna, sokeri ja perunajauhot. Levitä täyte persikoiden päälle, paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

 

Ei kommentteja: