maanantai 26. elokuuta 2013

Hamam

Joka kerta meidän Turkin loman ensimmäiseen päivään kuuluu käynti turkkilaisessa saunassa eli hamamissa. Etukäteen olimme ottaneet selvää, että Marmariksessa on muutama suosittu hamam ja me päädyimme ostamaan liput jo linja-autosta yhteen niistä eli Armutalan hamamiin. Aikuisilta hamam maksoi, meno-paluu kuljetuksin, 20€/hlö ja lapsista 9€/lapsi. Todennäköisesti olisi ollut edullisempaa ostaa liput paikan päältä, mutta tällä kertaa tämä oli helpoin tapa ja meistä hinta oli ihan kohtuullinen.
 
 
Hamamissa ollaan uikkareissa/bikineissä, eikä omaa pyyhettä tarvitse olla mukana. Aluksi oltiin n. 20min. suomalaisten saunojen tyylisessä saunassa, mutta kiukaalle ei heitellä vettä ja lämpötila oli koko ajan n. 40-50 astetta. Sen jälkeen siirrytään lämpimälle marmoripöydälle, jossa pesijä ensin kuorii ihon. Se kuolleen ihosolukon määrä oli järkyttävä... Sen jälkeen oli tietenkin vaahtopesun ja huuhtelun vuoro.
 
 
Kuorinnan ja pesun jälkeen oli pienen huilin vuoro ennen rentouttavaa hierontaa. Hieronta tehtiin koko vartalolle ja se kesti 20 minuuttia, tässä vaiheessa meinaa aina tulla uni!
 
 
Suosittelen ehdottomasti kaikille Turkkiin matkustaville käyntiä hamamissa! Kokemus on ihanan rentouttava ja kaupan päälle vielä puti-puhdas iho, johon aurinko tarttuu erittäin hyvin.

Ei kommentteja: