tiistai 4. joulukuuta 2018

Tanska - Kööpenhamina

Vuoden alussa, kun mietimme tämän vuoden matkoja, bongasin Norwegianin uuden vuoden alesta halvat lennot Kööpenhaminaan. Mieheni muisti heti, että  Tanskassa pelataan jääkiekon MM-kisat, jotka ovat olleet haaveissamme jo jonkin aikaa, joten äkkiä lentoliput ostoskoriin ja kassalle. Siitä alkoi Tanskan loman suunnittelu.

Näkymä huoneen ikkunasta.

Saavuimme Kööpenhaminaan myöhään keskiviikko-iltana. Olimme vuokranneet auton, jonka saimme käyttöömme lentokentältä. Kentältä hurautimme Kööpenhaminan keskustaan, josta olimme varanneet huoneen hinnan, sijainnin ja suositusten perusteella Danhostel Copenhagen citystä. Aluksi olin hieman epäileväinen majoituksesta, koska mielikuva hostelleista oli epäsiisti ja levoton.. Onneksi mielikuva osoittautui vääräksi; huone oli todella siisti, hotelli rauhallinen ja lisämaksusta ostettu aamupala todella hyvä!


Torstaina aamupalan jälkeen lähdimme tutustumaan Kööpenhaminaan, joka hurmasi meidät heti - niin siistiä, kaunista ja mukavia ihmisiä. Kävelimme monta tuntia, ihanassa auringon paisteessa, käyden katsomassa monet tunnetuimmat nähtävyydet. Harmillisesti lähes kaikki kaupat olivat kiinni pyhäpäivän takia, mutta ehkä hyvä niin sillä olimme matkassa pelkillä käsimatkatavaroilla.


Iltapäivällä lähdimme ajelemaan Tanskan halki kohti Billundia. Matkalla pidettiin pikainen ruokatauko Roskildessä. Matkalla mietimme jo milloin pääsemme uudestaan Kööpenhaminaan useammaksi päiväksi..

Ei kommentteja: