perjantai 1. tammikuuta 2021

Vuosi 2020

 Tammi-Helmikuu

Eipä vielä viime vuoden alussa tiedetty millaiseksi vuosi muodostuu, ja ehkä hyvä niin. Alkuvuonna lapset saivat viettää aikaa rakkaan harrastuksen parissa ja saatiin elää normaalia arkea. Ihmeteltiin näillä leveysasteilla todella vähälumista alkuvuotta ja esikoinen innostui käymään meidän kanssa salilla.



Maalis-Huhtikuu

Maaliskuussa sitten koitti se hetki, kun kaikki muuttui. Tilalle tuli epävarmuus, huoli ja epäusko. Lapsilla jääkiekko vaihtui "eräjormailuun", koulu etäkouluun ja kavereiden tapaaminen videopuheluihin ja viesteihin. Me vanhemmat saimme jatkaa töiden tekoa normaalisti ja vältyimme lomautuksilta tai irtisanomisilta. Tuli kierrettyä monet lähialueiden luontokohteet kevätauringosta nauttien.


Touko-Kesäkuu

Alkoi jo hieman valoisammissa ja toiveikkaimmissa tunnelmissa. Kotona laitettiin pihaa innolla ja tehtiin pieniä rästihommia. Uudistettiin etupihan kuisti ja nautittiin kevään ekoista poreista. Kesäkuun alussa rakas esikoisemme pääsi ripille ja juhlia päästiin viettämään sukulaisten ja ystävien kanssa. Vietettiin ihana helteinen viikonloppu Tampereella ja juhannus perinteisesti mökillä. Innostuttiin tekemään piknikretkiä.


Heinä-Elokuu

Heinäkuussa oli kesäloma, joka oli täysin erilainen mitä vuosiin. Tänä vuonna lomamatkat suuntautui Tuuriin, Mikkeliin, Helsinkiin ja Tallinnaan. Tanssittiin ja juhlittiin kaverin nelikymppisiä pikkutunneille asti ja teki hyvää kevään jälkeen. Elokuussa alkoi arki ja pitkästä aikaa lapsilla jääharjoitukset.


Syys-Lokakuu

Syys- ja lokakuu meni tavallista arkea eläessä, mutta myös totutellen maskien pitämiseen. Syksyllä lenkkeilyn lisäksi herkuttelu ja rauhalliset koti-illat tuli tutuksi..


Marras-Joulukuu

Joulufiilistelyn aloitin jo marraskuussa. Koronan voimistumisen takia juhlittiin minun synttäreitä sisarusten ja serkkujen kanssa. Joulukuussa lapsilla taas loppui jääkiekkopelit yllättäen, mutta harjoittelu jatkui. Joululoma aloitettiin miehen kanssa kahdestaan rentouttavasti Järvisydämessä. Jouluaattoa vietettiin pienellä porukalla siskon luona ja pyhät jatkui kotona syöden ja nukkuen. Uusi vuosi vaihtui todella rauhallisesti muutamia raketteja ampuen ja elokuvia sekä jääkiekkoa katsellen.



Viime vuonna olen kirjoittanut näin: Toivottavasti pääsemme myös edelleen tekemään ikimuistoisia matkoja ja pysyisimme terveinä. Vaikka ei toiveet ole toteutuneet moneen vuoteen, niin siitä huolimatta toivoisin että välttyisimme suru-uutisilta. 

Olemme onneksi pysyneet terveinä, eikä vuonna 2020 ollut yhtiäkään hautajaisia, joten ihan kohtalainen vuosi. Tänä vuonna toivoisin, että myös kolmas toiveeni toteutuisi. Kun on yli kymmenvuoden ajan matkustellut säännöllisesti, niin matkojen puuttuminen on vienyt jaksamista. Matkat ovat kuitenkin olleet täydellinen irtiotto, joka piristää ja motivoi täydellisesti.  

Ei kommentteja: