torstai 29. lokakuuta 2009

Kirjoittamisen vaikeus



Välillä tuntuu todella vaikealta kirjoittaa ja saada minkäänlaista tekstiä aikaiseksi. Poliisi on ammattikirjoittaja ja joutuu työuransa aikana kirjoittamaan enemmän, kun kirjailija. Näin ollen minulla on vielä paljon treenattavaa, eikä pelkästään fyysiseen kokeeseen. Itse asiassa kuntokoe rupeaa tuntumaan helpolta kirjallisiin kokeisiin verrattuna! Tässä vähän taustatietoa pitkäaikaisesta haaveestani.

Jo teini-ikäisenä haaveilin poliisin ammatista. Suunnitelmani oli selvä; peruskoulun jälkeen luen ammatin, jonka jälkeen pyrin armeijan harmaisiin, sitten hakupaperit Poliisiammattikorkeakouluun. Aina kaikki ei vain mene, niin kuin itse sunnittelee! Ajokorttia suorittaessani huomattiin, että näkökykyni ei ole täydellinen, joka silloin oli vaatimuksena poliisikoulutukseen. Kyllä harmitti! Asia jäi tietenkin vaivaamaan ja harmittamaan, mutta en voinut asialle kuitenkaan mitään, joten keskityin merkonomiopintoihin.

Valmistuin hyvin arvosanoin vuonna 2000 ja pääsin heti vakituiseen työsuhteeseen. Työni oli mielekästä ja tykkäsin siitä, sekä työkavereista, mutta huomasin jatkuvasti kuitenkin haaveilevani poliisin ammatista.
Vuonna 2004 ajatuksen kuitenkin siirtyivät perheen perustamiseen ja sainkin ensimmäisen lapseni kesällä 2005. Toinen lapseni syntyi, alle kahden vuoden ikäerolla, vuonna 2007.

Kotiäitina ollessani huomasin ajattelevani uutta ammattia jatkuvasti, niinpä eräänä päivänä surffailin poliisin nettisivuilla ja huomasin, että näkökykyvaatimusta oli muutettu. Eräänä aurinkoisena syyskuun päivänä kävin näöntarkastuksessa ja selvisin siitä. Hakupaperit aijon käydä jättämässä vasta ensi vuoden puolella ja mikäli onnistaa, niin ensimmäinen valintakoe on huhtikuussa.

Poliisin ammatissa minua kiinnostaa työn monipuolisuus, vaihtelevuus ja mahdollisuudet. Myös jatkokouluttautuminen ja etenemismahdollisuudet houkuttavat. Työ on yhteiskunnallisesti tärkeä, merkityksellinen ja arvostettu. Ala ei ole myöskään suhdanneherkkä. Laaja-alainen tehtäväkenttä, hyvät suuntautumismahdollisuudet ja mahdollisuus vaikuttaa työtehtävien laatuun oman kiinnostuksen mukaan. Palkallinen opiskeluaika on iso plussa näin perheellisenä, tiettyyn tulotasoon tottuneena.

Ei kommentteja: