maanantai 7. helmikuuta 2022

Alanyassa korona-aikana

Viime keväänä pohdittiin uskaltaisimmeko pitkästä aikaa matkustaa Alanyaan, vaikka korona ei ollutkaan poistunut. Puntaroimme asiaa pitkään ja monelta kantilta, kunnes päädyimme varmaan lennot ja asunnon. Alkuperäisen suunnitelman mukaan mieheni olisi reilu kaksi viikkoa ja me tytön kanssa olisimme olleet neljä ja puoli viikkoa. Ennen matkaa kävimme yksityisellä koronatestissä, täytimme netissä Hes-koodit, otimme selvää Turkin koronatilanteesta ja rajoituksista, sekä tietenkin varmistimme matkavakuutuksen riittävyyden.


Loma meni hyvin, mutta varovaisissa tunnelmissa. Välttelimme ihmisjoukkoja (emme mm. käyttäneet julkisia ollenkaan), pidimme turvavälit, huolehdimme erityisen hyvin käsihygieniasta ja käytimme maskeja ahtaissa sisätiloissa. Olo oli turvallinen, mutta takaraivossa jyskytti jatkuvasti entäs jos.. Entäs jos sairastutaan ja joudutaan sairaalaan, entäs jos joudutaan karanteeniin, entäs jos ei päästäkään varatulla lennolla Suomeen, entäs jos -lista kasvoi pitkäksi hyvän mielikuvituksen ansioista.


Reilun viikon lomailun jälkeen päädyimme tyttären kanssa lyhentämään lomaa viikolla, että saan pidettyä tarpeeksi pitkän karanteenin ennen töiden alkua ja  keretään mukaan muuttoon ettei se jää poikien hoidettavaksi. 

Kunnes muutama päivä ensimmäisen siirron jälkeen myöhään eräänä iltana soi ovikello ja talonmies tuli kertomaan, että talossa on koronatapaus - siitäkös minun mielikuvitus ilahtui! Ensin mietimme paljon onko se jollain kenenkä kanssa olemme olleet tekemisissä? Ajatteltiin, että entäs jos koko talo laitetaan karanteeniin (mahdollista Turkissa) tai entäs jos minä sairastun miehen kotiinpaluun jälkeen, niin miten tyttö pärjää. Mietittiin taas asiaa hetki ja tultiin siihen tulokseen, että kysytään pystyykö meidän paluulennot siirtämään samalle päivälle jolloin mieheni paluulento on. Finnairille lähtee täydet pisteet joustavista muutosehdoista ja sujuvasta asiakaskaspalvelusta!


Emme sairastuneet matkalla, eikä hetkeäkään ei ole kaduttanut, että lähdettiin lomalle. Opimme paljon poikkeusoloissa matkustamisesta ja melko varmasti ensi kesänä lähdemme uudestaan.

Ei kommentteja: