maanantai 5. marraskuuta 2018

Rooma - day 3


Tiistai, kolmas päivämme Roomassa ajateltiin pyhittää Colosseumille. Emme olleet hankkineet lippuja etukäteen, mutta olimme paikalla jo ajoissa aamupäivällä, joten selvisimme alle tunnin jonotuksella.


Colosseum on antiikin Rooman aikainen, marmorista ja tiilistä rakennettu, amfiteatteri. Kerrotaan, että sinne mahtui yli 50 000 katsojaa. Colosseumin rakentamisen aloitti keisari Vespasianus 70-luvun alussa, ja se valmistui vuonna 80 Tituksen hallituskaudella. Colosseumilla järjestettiin sen ensimmäisten vuosisatojen aikana verisiä gladiaattoritaisteluita ja metsästysnäytöksiä, joissa sai surmansa tuhansia gladiaattoreita ja villieläimiä.

Vaikka Colosseum on pahasti vaurioitunut maanjäristyksien ja kivenryövääjien takia oli se silti vaikuttava näky, niin valoisalla kun pimeälläkin! Colosseumilla käynnin jälkeen tutustuimme lähemmin Rooman shoppailutarjontaan, mutta tälläkään kertaa ei painavia ostoskasseja tarvinnut kannella.. Illalla, hetken hotellilla huilattuamme, ja syömässä käytyämme päädyimme siihen, että käydään kuvaamassa Colosseumia vielä pimeällä.


Lähdettyämme Colosseumilta ajattelimme kiertää pienen lenkin Rooman illassa. Alla olevissa kuvissa järjestyksessä; Piazza del Campidoglio, Altare della Patria eli Isänmaan alttari ja Foro Romano iltavalaistuksissa. Vielä pitkän päivän jälkeenkin olisi voitu kävellä ihastelemassa kauniita rakennuksia, mutta onneksi järki sanoi, että kannattaa mennä unille, jotta jaksaa viimeisen kokonaisen päivän. Kuten muinakin päivinä myös tiistaina tuli käveltyä yli 20 kilometriä...



Ei kommentteja: