maanantai 29. lokakuuta 2018

Rooma - day 2

Toisena päivänä aamupalalla päätimme lähteä kävelemään kohti Vatikaania. Hotellilta matkaa sinne oli lähes 5 kilometriä, joten matkalla täytyi tietenkin pysähtyä välillä herkuttelemaan jäätelöllä Fontana di Trevin kuuluisalla suihkulähteellä! 


Matkan varrelle sattui Pantheneon, Rooman parhaiten säilynyt antiikin temppeli, joka on lähes alkuperäisessä asussaan. Temppeli oli vaikuttava näky, sillä sen korkeus ja läpimitta ovat 42 metriä! Kupolin kruunaa 8-metrinen valoaukko, josta sadevesi pääsee sisään. Kerrotaan, että sinne on haudattu kuninkaita ja taiteilija Raffaello.


Vatikaanin kaupunkivaltio - tuo maailman pienin itsenäinen valtio, jossa asuu noin 800 ihmistä ja pinta-alaa on vain 44 hehtaaria. Vatikaani oli melko nopeasti kierretty, sillä emme olleet etukäteen hankkineet lippuja nähtävyyksiin, emmekä halunneet kuluttaa aikaa jonottamiseen. Jäipähän jotain tutkittavaa ensi kertaan.


Paluumatkalla leputettiin jalkoja Piazza di Spagna aukiolla, joka on kuuluisa "espanjalaisista portaista", jotka Ranskan kuningas rakennutti 1726 noustakseen niitä pitkin Trinita dei Montin kirkkoon.


Hotellille päästyämme huilasimme hetken ja lähdimme vielä ulos syömään. Takasin hotellille mentyämme ei unta tarvinnut odotella, sillä käveltyjä kilometrejä oli huomaamatta takana lähes kaksikymmentä...

Ei kommentteja: