perjantai 8. tammikuuta 2010

Kurkistus kotiimme

Loppiaisena perinteisesti siivottiin meidän kodista joulutunnelma pois. Kerrankin meillä oli hetken aikaa siistiä ja sainkin räpsittyä valokuvia. Tässäpä siis pieni kurkistus kotiimme;

Ensimmäisenä neitokaisen huone.
Tästä huoneesta tykkään kokonaisuutena kaikista eniten. Tänne haluan vielä vanhan tuplapulpetin, mutta täydellisen yksilön löytäminen ei ole helppoa! Joku saattaa miettiä missä neidin lelut ovat? Kirjat ja palapelit ovat lipastossa. Lipaston vieressä vasemmalla näkyy aavistus vaatekaappia, missä muut neidin lelut säilytetään. Vaatesäilytys on meillä hoidettu kahdessa vaatehuoneessa.


Sitten on vuorossa poikasen huone.
Tämä huone tulee kokemaan lähiaikoina muodonmuutoksen. Pojan kanssa päädyttiiin siihen tulokseen, että tummansininen saa väistyä ja tilalle tulee limenvihreää. Pikkuhiljaa lähestyvä esikouluikä vaatii myös muutoksia kalustukseen. Seinällä näkyvät neliöt toimiivat taustoina pojan taideteoksille.
 

Seuraavaksi näkymä pojan huoneen ovelta ja vanhempien makuuhuoneen ovelta kohti olohuonetta. Olin pitkään etsinyt valkeata arkkupöytää, mutta en sellaista löytänyt. Muilta osin täydellisen yksilön löysin ja tarkoitus oli vahata pöytä valkeaksi, mutta se on jäänyt. Nyt silmä on jo tottunut tuohon, enkä osaa päättää käsittelenkö sitä. Mitä mieltä olette valkea vai lakattu?


Olohuoneesta on suora näkymä keittiöömme. Keittiön kasvojenkohotus tehtiin syksyllä ja kovasti haluaisin vaihtaa vielä ovet ja vetimet, mutta tällä kertaa järki voittaa tunteen.
 

Keittiöstä pääsee kodinhoitohuoneeseen, jossa sijaitsee minun "kauneuspiste". Välillä tämä näyttää myös ompelimolta tai askartelupajalta.
 

Meidän makuuhuoneeseen jätin vielä viininpunaiset tekstiilit. Viime keväänä ruskean ja valkoisen seassa oli ripaus vaaleanpunaista, mutta tämän vuoden väritystä en ole vielä miettinyt. Yöpöydän virkaa toimittaa vanhan pinnatuolit, jotka alunperin olivat keltaiset. Vanhan klaffilipaston pelastimme roskalavalle joutumiselta.
 

Viimeinen kuva on takapihan kuistilta, sieltä löytyy uusin rakkauteni eli vanha kärrinpyörä. Talven ajan se koristaa havujen ja valosarjan kanssa kuistiamme, mutta keväällä sähkömies saa tehdä siitä toimivan valaisimen. Voi sähkömies raukkaa, kun tarkemmat suunnitelmat kerron! Kesällä täytyy maalata punertavat paneelit ruskeiksi ja viimeistellä penkit, jotka laitoin mieheni tekemään vanhoista terassinlaudoista..
 

Uutta ja vanhaa.
Ostettua ja itsetehtyä.
Meidän koti.

2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Voi, teillä on kaunista. Ihan mun tyylistä. :D Seinäpinnat ovat tosi kivoja joka huoneessa. Arkkupöytä näyttää mun silmään hyvältä noin. En varmaan tekis sille mitään. Mut nää on tietty makuasioita. =)

Johanna kirjoitti...

Kiitos, kiitos :)
Edelliset asukkaat remontoivat tämän, kylppäriä lukuunottamatta.
Taitaa arkku jäädä odottelemaan muodonmuutosta, koska pelkään että valkeana siitä tulee liian romanttinen...