tiistai 19. tammikuuta 2010

Loppukirin aika!

Mahdollisiin pääsykokeisiin on enää aikaa alle 3kk, ja pikkuhiljaa rupeaa olemaan loppukirin aika. Eilen tehtiin jälleen uusi treeniohjelma, joka painottuu parantamaan voimakestävyyttä. Treenaan edelleenkin salilla 3krt/vko, ja uudessa ohjelmassa käyn koko kropan läpi joka kerta, mutta liikkeet vaihtelevat. Loppuverryttelyksi on uintia vähintään 200 metriä, mielummin paljon ennemmän. Lisäksi juoksulenkki 2krt/vko kuuluu ohjelmaan. Myönnettäköön, että seinämän harjoittelu on jäänyt taka-alalle, mutta kovat pakkaset tai lumipyry eivät ole houkutelleet puistoon kovinkaan useasti.

Voimakestävyydellä parannetaan mm. lihasvoimaa ja paikallista maitohaponsietokykyä. Erilaisia liikkeitä teen joka kerta 8-10, painottuen pääsykokeissa vaadittaviin lajeihin. Painot ovat pienempiä kuin normaalisti, ja toistoja teen 15-12-10. Palautukset sarjojen välillä ovat lyhyet, noin 20-45 sekuntia ja suoritusnopeus on nopea. Tällä parannetaan lihaksiston kykyä ottaa enemmän happivelkaa, sekä käsitellä paremmin syntynyttä maitohappoa.



Kohta testaamaan miltä uusi ohjelma tuntuu!

2 kommenttia:

Katri kirjoitti...

Hurjalta kuulostaa, mutta sitä tsemppaa varmasti eri lailla, kun on motivoiva tavoite. Ei muuta kuin potkua loppurutistukseen!

Johanna kirjoitti...

Kiitos! Päivittäin tulee kuitenkin mietittyä treenaanko kuitenkaan tarpeeksi...