sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Makea viikonloppu

Huonojen ilmojen aikaan lempipuuhaani sisällä on ehdottomasti leipominen. Tykkään kokeilla erilaisia reseptejä, ja kutsua sukulaisia sekä ystäviä herkuttelemaan. Eilen yksi meistä vanheni jälleen, ja siinä olikin hyvä syy tehdä herkkuja. Tarjolla oli mustikka-valkosuklaamuffineita, annaskun blogista bongaamiani pitsarullia, sekä todella makeaa suklaajuustokakkua, jonka tein tällä ohjeella;

Pohja:

200g suklaa-kaurakeksejä
1rkl kaakaojauhetta
50g voita sulatettuna

Täyte:
400g tuorejuustoa
1 3/4dl sokeria
3 munaa
2tl vaniljasokeria
1,5dl kuohukermaa
200g tummaa suklaata

Murenna keksit, lisää kaakaojauhe, sekoita sula voi muruihin. Taputtele 20cm irtopohjavuoan pohjalle. Minä tein halk. 24cm vuokaan ja hyvin riitti aineet, mutta kakusta tuli matala.
 
Vatkaa tuorejuuston sekaan sokerit ja munat. Lisää vatkaten kuohukerma. Kaada puolet täytteestä vuokaan pohjan päälle ja sekoita sula suklaa toiseen puoliskoon. Lisää suklaamassa valkoisen päälle. Pyöritä veitsellä taikinaa kevyesti niin, että kakku saa marmorimaisen kuvioinnin. Paista 160 asteisessa uunissa 40 minuuttia. Kannattaa laittaa folio noin puolessa välissä päälle, ettei tummu liikaa. Sammuta uuni, mutta anna kakun olla uunissa vielä noin puoli tuntia. Jäähdytä jääkaappikylmäksi asti ennen tarjoilua!


Valitettavasti kakku kerkesi parempiin suihin, ennen kuin sain kuvia otettua. Ja kuvista tuli jostain syystä todella huonoja!?

Ei kommentteja: